Home / Over mij

Over mij

Mijn naam is Linda Boer, jurist en oprichter van Boer&Recht. De ‘Boer’ in Boer&Recht staat dan ook in de eerste plaats voor mijn naam. Maar met een knipoog naar de boer, de agrariër. Een belangrijke groep binnen de ondernemers, aan wie ik al jarenlang juridische bijstand verleen.

Ondernemersgezin

De keuze om ondernemers bij te staan, is niet toevallig. Ik kom uit een ondernemersgezin. Mijn ouders hadden een gemengd bedrijf in Zuid-Oost-Groningen. Tegenwoordig ben ik zelf ondernemer en woon ik met mijn gezin op een akkerbouwbedrijf. Ik begrijp dan ook waar ondernemers, agrariërs in het bijzonder, tegenaan lopen. En waar ze mee geholpen zijn. Duidelijkheid bijvoorbeeld. Een duidelijk advies om een goede afweging te kunnen maken tussen de risico’s en de kansen.

Van nature heb ik een sterk rechtvaardigheidsgevoel. Ik kan goed luisteren, ben betrokken en een doorzetter. In mijn werk typeren anderen mij als een kundig en gedreven jurist en realist, met een praktische insteek. Die eigenschappen maken dat ik in een specifieke zaak de juiste aanpak en strategie kan bepalen om daar te komen, waar u naar toe wilt.

Opleiding en werkervaring

In 2006 heb ik met succes de studie Rechtsgeleerdheid afgerond aan de Rijksuniversiteit Groningen. Sindsdien mag ik mij meester in de rechten noemen. Na enkele jaren te hebben gewerkt bij een gemeente, heb ik de overstap gemaakt naar het bedrijfsleven. Als jurist bij Univé heb ik jarenlang ondernemers in het MKB en de agrarische sector bijgestaan. Daarbij heb ik de meest uiteenlopende juridische zaken behandeld en veel gerechtelijke procedures gevoerd. Ik ben dan ook een allround jurist maar heb mij gespecialiseerd in het omgevingsrecht en het agrarisch recht.

Naast mijn reguliere werk ben ik als deskundig lid werkzaam bij een aantal adviescommissies. Als lid van de onafhankelijke bezwaarschriftencommissie van de waterschappen Hunze en Aa’s en Noorderzijlvest hoor ik bezwaarmakers op een hoorzitting. Vervolgens brengen wij als commissie advies uit aan het waterschap over de te nemen beslissing op bezwaar. Hetzelfde doe ik als deskundig lid bij de bezwarencommissie van het SNN, het Samenwerkingsverband Noord-Nederland. Het SNN besluit over de verlening van een groot aantal subsidies en is dan ook een belangrijke instantie voor (agrarisch) ondernemers.

Meer informatie over mijn opleiding en werkervaring, vindt u op mijn LinkedIn profiel.

Jurist of advocaat?

Regelmatig krijg ik de vraag wat het verschil is tussen een jurist en een advocaat. Een groot verschil is er niet. Advocaten en juristen doen veelal hetzelfde werk. Voor mij persoonlijk geldt dat ik jurist ben en – net als een advocaat – mijn meesterstitel heb behaald aan de universiteit. Een advocaat heeft nog een beroepsopleiding gevolgd bij een advocatenkantoor.

Als u juridische bijstand nodig hebt, kijk dan vooral naar de kennis en ervaring en het specialisme van de persoon die u wilt inschakelen. De titel jurist of advocaat, zegt daar namelijk niets over. Bepalend is of iemand u op basis van zijn deskundigheid kan helpen met het juridische probleem of de vraag die u hebt.